Sig navnet: Xi Jinping!

Udfordringerne til den
kommende præsident

Xi Jinping - et nyt kinesisk navn, som vi godt kan begynde at skrive os bag øret. (Foto: Officielt foto)

Deadline så torsdag den 28. oktober på de udfordringer, som Kinas kommende præsident vil skulle forholde sig til. Der er endnu to år til, at Xi Jinping ventes at tage de sidste skridt
op ad stigen til landets øverste position som formand for Kinas Kommunistparti. Det er den centrale post, som er selve forud-sætningen for at han vil få magt bag titlen som præsident – en post, som han ventes at indtage i marts 2013.

Se debatten i Deadline mellem Camilla Tenna Nørup Søren-sen og Nis Høyrup Christensen. Alle emner, som Xi Jinping med sikkerhed vides at skulle finde løsninger på, er i virkeligheden problemer, som har ventet på løsninger i 5-20 år afhængtigt af, hvad vi taler om.

Læg i øvrigt mærke til, at Xi Jinpings far, Xi Zhongxun, var en betydelig og vægtig veteran i Partiet – han tilhørte den første generation af ledere, hvor Xi Jinping tilhører den femte - og at han var tilhænger af politiske reformer. Det er også værd at notere, at han var imod at sætte militæret ind for at opløse demonstrationerne på Den Himmelske Freds Plads i 1989 – et politisk dyrt standpunkt – og at han var mentor for den nuværende præsident, Hu Jintao, samt den nuværende premierminister, Wen Jiabao. Vært: Nynne Bjerre Chistensen.

Amerikanske CNN bragte dette portræt af Xi Jinping i forbindelse med hans overtagelse af næstformandsposten i kommunistpartiets centrale militærkommission – et skridt videre på vejen mod posten som Kinas leder. Vi bliver ikke meget klogere. Indslaget blev sendt den 19. oktober.

Gert Holmgaard Nielsen

Tilbage til toppen

Om Gert Holmgaard Nielsen

Jeg er uddannet journalist samt exam.art. i østasiatiske studier. I dag underviser jeg i kinesisk på gymnasieniveau. I årene fra 2003 til 2009 var jeg korrespondent i Beijing for bl.a. DR Nyheder. Fra 1994 til 1996 studerede jeg kinesisk i Beijing, samtidig med at jeg arbejdede som freelancejournalist. Læs mere under menuerne "Kontakt og CV" samt "Om Kinakontoret" ovenfor til højre.
Dette indlæg blev udgivet i Kinas ledere, Politik. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.