Tæt på provokunstneren

Se en god bid af den kommende dokumentarfilm om Ai Weiwei

Ai Weiwei har de seneste tre år med fuldt overlæg stillet sig på så mange af myndighedernes ligtorne som muligt. Her med ryggen til til venstre, mens politiet rydder en demonstration. (Foto fra hans twitter-konto)

Der er blevet lagt et langt og – virker det til – meget færdigt udsnit af Alison Klay-mans kommende dokumentarfilm om Ai Weiwei ud på internettet.

Jeg har indlejret knap ti minutter nedenfor. Mere er det tilsyneladende ikke muligt at indlejre ad gangen. Men du kan også se knap 20 minutter her.

Dokumentaren er stadig under produktion. Alison Klayman fulgte Ai Weiwei tæt i årene fra 2008 til 2010.

Mens Klayman klipper dokumentaren færdig, fortsætter myndighederne med at anholde dissidenter, skribenter og alle andre personer, der kan opfattes som en trussel imod den siddende regering. Det allerseneste nyt er, at to personer med tilknytning til Ai Weiwei er blevet arresteret: En advokat samt en af Ai Weiweis medarbejdere.

Myndighederne hævder nu, at Ai Weiwei er “begyndt at tilstå.”

Who’s Afraid of Ai Weiwei, del 1:

Første del af dokumentaren om Ai Weiwei, hvor vi ser, hvad der sætter ham i
gang som politisk kunstner: Jordskælvet i Sichuan-provinsen og de tusinder af
omkomne børn, som myndighederne ikke vil offentliggøre navnene på.
Se et endnu længere afsnit her
.

Gert Holmgaard Nielsen

Tilbage til toppen

Om Gert Holmgaard Nielsen

Jeg er uddannet journalist samt exam.art. i østasiatiske studier. I dag underviser jeg i kinesisk på gymnasieniveau. I årene fra 2003 til 2009 var jeg korrespondent i Beijing for bl.a. DR Nyheder. Fra 1994 til 1996 studerede jeg kinesisk i Beijing, samtidig med at jeg arbejdede som freelancejournalist. Læs mere under menuerne "Kontakt og CV" samt "Om Kinakontoret" ovenfor til højre.
Dette indlæg blev udgivet i Ai Weiwei, Kunst og kultur, Menneskerettigheder. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.