International ros til Walking a Tightrope

Klik her og læs mere på bogens hjemmeside.

"Dybdeborende og overbevisende," skriver David Kinley i sin anmeldelse.

Pacific Affairs roser
Tightrope til skyerne

Walking a Tightrope “er fængslende læsning.” Sådan skriver David Kinley fra det australske University of Sydney i det seneste nummer af Pacific Affairs om min udvidede og ajourførte engelske udgave af bogen Balancegang.

Pacific Affairs er et anerkendt amerikansk kvartals-tidsskrift, der udover boganmeldelser indeholder akademiske artikler om politiske, økonomiske og samfundsmæssige emner i Asien og stillehavs-regionen.

Så vidt jeg ved, er anmeldelsen i Pacific Affairs den første internationale anmeldelse af Walking a Tightrope, siden bogen blev udgivet i oktober sidste år. Bedre sent end aldrig. I det mindste får Walking a Tightrope hermed en god entre på det internationale marked med en anmeldelse, som roser bogen i høje toner.

Walking a Tightrope beskriver, hvordan kinesisk lovgivning kan bruges til at sikre menneske-rettighederne for den almindelige kineser. Her er det advokaten Mo Shaoping, som blandt andre har forsvaret nobelpris-tageren Liu Shaobo. (Foto: Gert Holmgaard Nielsen)

Det er bogens dokumentariske præg, som i anmelderens øjne gør den til “fængslende læsning.” David Kinley bemærker, at de interviewede kinesiske menneskerettighedsforkæmpere er “forfriskende ærlige” og han underbygger med en lang række eksempler fra bogen. Blandt andet påpeger han, at selvom forfatterens sympati ligger hos de interviewede, “så er han ikke naiv”, og Kinley underbygger med eksempler, hvor jeg i bogen tager nogle af interview-personerne i krydsforhør.

Kinley bruger hele tre sider på sin anmeldelse og skriver om “historier, der bør lyttes til.” Til slut bemærker han, at “vi er tak skyldig til Nielsen og de medvirkende i bogen, fordi de fortæller disse historier på en så medrivende og forståelig måde.”

Den originale engelsksprogede udgave af anmeldelsen findes på Pacific Affairs egen hjemmeside. I den trykte udgave (volume 88, No. 4, December 2015) findes den på side 900-902.

Gert Holmgaard Nielsen

Tilbage til toppen

Om Gert Holmgaard Nielsen

Jeg er uddannet journalist samt exam.art. i østasiatiske studier. I dag underviser jeg i kinesisk på gymnasieniveau. I årene fra 2003 til 2009 var jeg korrespondent i Beijing for bl.a. DR Nyheder. Fra 1994 til 1996 studerede jeg kinesisk i Beijing, samtidig med at jeg arbejdede som freelancejournalist. Læs mere under menuerne "Kontakt og CV" samt "Om Kinakontoret" ovenfor til højre.
Dette indlæg blev udgivet i Menneskerettigheder, Samfund. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.