Kina i radioen

Mere fokus på Kina i DR

Siden jeg for alvor bragte Kina i æteren som korrespondent for DR, finder vi i dag stadig flere nyheder og analyser om Folkerepublikken i mange forskellige typer af programmer i radioen. I den nærmeste fremtid vil du finde henvisninger til en række af disse program-mer på bloggen her. Det er alle programmer, som det virkelig er værd at lægge ører til, hvis man ønsker at blive klogere på kineserne (hvilket man gør klogt i at ville). Klik på de blå bogstaver.

Kinas Kommunistparti diskuterer femårsplan. Varighed: 54:58 min.
Midt i november holdt Kinas Kommunistparti Centralkomié møde for at diskutere den kommende fem-årsplan. Her skulle det blandt andet diskuteres, hvordan forholdet mellem økonomisk vækst og den sociale ligevægt skal vægtes. Det analyserede og diskuterede Camilla Tenna Nørup Sørensen med Clemens Stubbe Østergaard, begge fra Institut for Statskundskab på henholdsvis Københavns og Aarhus Universitet, med Kjeld Erik Brødsgaard, der er profes-sor på Handelshøjskolen i København (CBS). Stedet var Orientering Søndag, hvor dagens vært var Niels Lindvig.

De kom også ind på, hvordan den kinesiske ledelse måtte forholde sig til menneskerettig-hederne i fremtiden efter tildelingen af Nobels Fredspris til den fængslede systemkritiker Liu Xiaobo, og de så det blandt andet i lyset af et nyligt CNN-interview med premierminis-ter Wen Jiabao, som argumenterer for, at frihed og demokrati uundgåeligt vil finde vej til Kina med tiden (se nedenstående Youtube-indslag).

CNN bragte i begyndelsen af oktober et interview med premierminister Wen Jiabao, hvor han forsikrede, at Kina med tiden vil blive et demokratisk land. Samtidig betonede han nødvendigheden af bl.a. overvågning af internettet af hensyn til statens sikkerhed.

Gert Holmgaard Nielsen

Tilbage til toppen

Om Gert Holmgaard Nielsen

Jeg er uddannet journalist samt exam.art. i østasiatiske studier. I dag underviser jeg i kinesisk på gymnasieniveau. I årene fra 2003 til 2009 var jeg korrespondent i Beijing for bl.a. DR Nyheder. Fra 1994 til 1996 studerede jeg kinesisk i Beijing, samtidig med at jeg arbejdede som freelancejournalist. Læs mere under menuerne "Kontakt og CV" samt "Om Kinakontoret" ovenfor til højre.
Dette indlæg blev udgivet i Demokrati, Kinas ledere, Politik. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.