Kontakt & CV

Curriculum Vitae

Gert Holmgaard Nielsen

Journalist, exam.art. i østasiatiske forhold,
sproglærer, forfatter og fotograf
Kinakontoret@gmail.com
Tlf.: 50 46 22 81


Arbejdserfaring

Jeg har i alt tilbragt ti år i Kina. I dag arbejder jeg som kinesiskunderviser på Niels Brock i København. Baotou, 2012. (Foto: Rasmus Holmgaard Nielsen)

Jan. 2012 – p.t.
KinesiskunderviserNiels Brocks Handelsgymnasium i København. Jeg underviser en 1.g-, en 2.g- og en 3.g-klasse.

Aug. 2012 – jan. 2013
KinesiskunderviserKøge Handels-gymnasium. Jeg underviser en 1.g- og en 2.g-klasse.

Jan. 2012 – juni 2012
KinesiskunderviserNæstved Gymnasium og HF. Underviser to 1.g-klasser. Samtidig med at jeg begyndte at undervise i Næstved, blev jeg også ansat som som underviser på Niels Brock (se ovenfor).

Nov. 2011 – dec. 2011
Tekstforfatter: Ansat af Institut for Menneskerettigheder til at lave en ajourført engelsk version af min bog Balancegang.

Aug. 2011 – dec. 2011
KinesiskunderviserBallerup Ungdomsskole. Undervisningen er et treårigt forløb, som ender med folkeskolens afgangsprøve. Forfatter: Forbereder ajourført engelsk version af min bog Balancegang.

Juni 2011 – aug. 2011
Researchtur til Kina, hvor jeg interviewer hovedparten af de medvirkende i Balancegang
og tager nye billeder
. Materialet skal bruges til en ajourført engelsk udgave af bogen. Søger fondsmidler til udgivelsen.

Aug. 2010 – nov. 2010
Fotograf for Odense Skolefoto, Odense. Portræt- og gruppefotografering af skolepersonale og elever på skoler og gymnasier på Sjælland og Lolland-Falster. Tidsbegrænset kontrakt. Deltager i den offentlige debat vedrørende Kina (Politiken,
P1 Debat, Deadline og TV2 News).

Jan. 2010 – april 2010
Forfatter. Korrekturlæsning og layoutkonsultation med forlaget forud for udgivelsen af min bog ”Balancegang – ti historier om Kina og menneskerettighederne”. PR-arbejde bl.a. via Balancegang.dk. Bogen udkom den 23. april.

Juli 2009 – dec. 2009
Fotograf for DK Foto, Gilleleje. Portræt- ogf gruppefotografering af personale, elever og børn på skoler, gymnasier, vuggestuer, børnehaver og institutioner på Sjælland. Tidsbegrænset ansættelse. Fotograf for Ballerup Kommune under børneklimakonferencen ”Ting Taler”.

Marts 2003 – maj 2009
Udenrigskorrespondent og fotograf baseret i Beijing.

2003-2005, akkrediteret for Danmarks Radio. Jeg leverer radioindslag til DR Nyheder (dvs. hovedsageligt Radioavisen, Morgenmagasinet og Refleks) i kategorierne nyheder, baggrund og features. Redigeringssoftware: Acoustica. Det første år skriver jeg samtidig artikler til Ritzaus Bureau, men herefter øges mine leverancer til radioen.

2006-2007, akkrediteret for Ritzaus Bureau. Laver fortsat radioindslag til Danmarks Radio (Miljømagasinet, Panorama og Orientering) samt skriver og leverer fotos til især Fokus og DI Business, men også til andre medier (se f. eks. FO udgivet af Institut for Fremtidsforskning eller Sygeplejersken).

2008-2009, akkrediteret for JydskeVestkysten. Skriver samtidig manuskript til bog om Kina og menneskerettighederne (Balancegang).

Aug. 2007 – sept. 2008
Rejseleder. Ved siden af mit arbejde som journalist fungerer jeg i denne periode også som rejseleder for Albatros Travel i samarbejde med kinesiske guides. Her hjælper mine kinesiske sprogkundskaber og min forståelse for kinesisk kultur mig meget, når der skal planlægges eller løses konflikter i samarbejde med kinesiske guider med forskellige niveauer af engelsk-kundskaber.

Jan. 1998 – feb. 2003
Researcher på Deadline, DR2. Research for værter og produktion af billeddækket oplæg til et af dagens tre emner. Daglig produktion af tv-nyhedsindslag. Særligt fokus på udland.

Okt. 1996 – okt. 1997
Journalist på Vejle Amts Folkeblads lokalredaktion i Billund (sign: geni).

Dec. 1994 – aug. 1996
Freelancejournalist og -fotograf i Beijing. Artikler og fotos. Leverer artikler og fotos til Politiken og JydskeVestkysten. Skrivende redaktør af Udenrigsministeriets bog ”Markedsorientering Kina 1996”.

Jan. 1991 – aug. 1992
Journalist på Holbæk Amts Venstreblads egnsredaktion i Nykøbing Sjælland (signatur: geni).


Studier

Sept. 1995 – aug. 1996
Studier i kinesisk sprog (mandarin) på China University of Geosciences (Zhongguo Dizhi Daxue, 中国地质大学) i Beijing frem til februar. Herefter selvstudier.

Sept. 1994 – juni 1995
Udvekslingsstudent i Beijing: Studier i kinesisk sprog (mandarin) på Beijing Foreign Studies University (Beijing Waiguoyu Daxue, 北京外国语大学).

Aug. 1992 – aug. 1994
Østasien Områdestudium, Aarhus Universitet (exam.art.). Studier i kinesisk sprog samt kinesisk og japansk politik, økonomi, kultur, historie og samfund. Kurser vedrørende Hongkong, Taiwan og Nord- og Sydkorea. 120 ECTS-point.

Feb. 1987 – jan. 1991
Danmarks Journalisthøjskole. Praktik på Lolland-Falsters Folketidende i 18 måneder
(signatur: Gus).


Øvrigt

Aug. 2010 – maj 2012
Medlem af skolebestyrelsen på Måløv Skole, Måløv.

Marts 2010 og maj 2010 – p.t.
Blogbestyrer: Redigerer siderne Balancegang.dk og Kinakontoret.com.

Dec. 2009 – p.t.
Medlem af redaktionen på kvartalstidsskriftet Kinabladet (linket henviser til en forsidehistorie, en fotoreportage, som jeg lavede under min tid i Kina). Tag også
et kig på Kinabladets hjemmeside. Redigerer Kinabladet med InDesign.

Marts 2008 – marts 2009
Medlem af bestyrelsen i Den Danske Skole i Beijing (linket henviser til min præsentation af skolen på hjemmesiden, som bestyrelsen satte op, efter at jeg var hjemvendt til Danmark).


Efteruddannelse m.m.

Sept. 2011
Dramaturgi: Historier, der virker – et kursus i brug af dramaturgiske virkemidler, når den journalistiske historie skal fortælles. Kursusledere: Inge Bang Termansen og Christina Ramsø Thomsen.

Jan. 2011 – feb. 2011
Kommunikation med InDesign – et intensivt Update-kursus over halvanden måned. På kurset er jeg blevet fortrolig med design og layout af alt fra visitkort over brochurer til bøger og rapporter. Kursusleder: Jan Elle. 10 ECTS-point.

Maj 2010 – juli 2010
Formidling på nettet – et intensivt Update-kursus over halvanden måned. Jeg lærte at bygge hjemmesider via WordPress og at indlejre egen tekst, egne fotos og egne redigerede lyd- og videoindslag på siderne. Et resultat af kurset er blandt andet hjemmesiden her.
Kursusleder: Lars Michael Sørensen. 10 ECTS-point.

Maj 2010
Fotograferende journalister II – et intensivt Update-kursus over en uge.

Juni 2001
Kinas presse – selvkomponeret kursus for DR-legatmidler om journalistik i Kina.

April 2000
Demokrati i Kina – et kursus om demokratiske tiltag i etpartistaten Kina. Et DJE-kursus. Kursusledere: Troels Aagaard og Hatla Thelle.

Marts 1997
Engelsk på højt niveau – et intensivt forløb i London med undervisning i engelsk. Et DJE-kursus. To uger på London School of English i London.

Juni – aug. 1993
Kinesisk sprog – fem ugers sommer-kursus i kinesisk (mandarin) på Beijing Language Institute, som i dag går under navnet Beijing Language and Culture University (Beijing Yuyan Xueyuan, 北京语言学院, nu Beijing Yuyan Daxue, 北京语言大学).


Personligt

Født i 1964 i Viborg. Opvokset i Fredericia. Gift med Guo Lixia i 1996. Børn: Rasmus, født i 1998. Taler, læser og skriver engelsk, taler kinesisk (mandarin).

Tilbage til toppen

Hjem

Der er lukket for kommentarer.