Om Kinakontoret

Oplev Kina med egne øjne og ører

Kina og menneskerettighederne har vi alle en mening om, men prøv at besøge hjemmesiden til min anmelderroste bog 'Balancegang'. Måske bliver du alligevel overrasket (www.Balancegang.dk)

Kinakontoret.com er en hjemmeside, som blev oprettet i sommeren 2010. Meningen er, at den skal præsentere alt det journalistiske materiale,
jeg har produceret om Kina siden begyndelsen af 1990′erne: Artikler, radioindslag og billeder.

Med andre ord: Her vil du kunne opleve Kina med øjne og ører. Hvis du vil tættere på og bruge alle sanser, må du selv rejse derud.

Ideen er, at du skal kunne få et første overblik over Kina via siden her. Du vil kunne orientere dig om specifikke emner via de artikler eller radioindslag, jeg har lavet, eller du vil kunne få ideer til, hvorfra du kan få mere viden ved at læse om de bøger eller film, jeg anbefaler. Menuen ‘Landefakta’ vil også på et tidspunkt blive fyldt med faktuelle oplysninger om Kina.

Det vil tage tid at få det hele lagt på siden her, så hav venligst tålmodighed. Det er også meningen, at det, som jeg senere kommer til at lave, skal lægges ud, og her kommer der forhåbentlig også levende billeder til. På bloggen vil du kunne finde nogle kronikker og eksempler på optrædender i radio og tv (søg på hjemmesidens blog), som jeg har lavet, siden jeg vendte hjem.

Jeg læste kinesisk i Beijing i årene 1994-1996 og arbejdede der som journalist fra 2003-2009. Beijing, 2008. (Foto: Rasmus Holmgaard Nielsen)

I april 2010 udgav jeg ‘Balancegang’, som er en anderledes bog om Kina og menneskerettighederne. Den fokuserer til en afveksling på de fremskridt, der er sket på området siden 1978. Få et nyt syn på et meget omdiskuteret emne. Læs mere om ‘Balancegang‘ på bogens egen hjemmeside, eller køb den direkte på forlaget Frydenlunds hjemmeside.

Kinakontoret startede som et enmands-freelancekontor i Beijing, hvor jeg i tiden fra 2003 til 2009 først var akkrediteret for Danmarks Radios DR Nyheder siden for Ritzaus Bureau og for JydskeVestkysten. Jeg lavede radio, skrev artikler, lavede reportagefotos og skrev ‘Balancegang’.

GHN 2011

Tilbage til toppen

Hjem

2 Kommentarer til Om Kinakontoret

  1. Heidi Wang skriver:

    Et super godt initiativ. Mange hilsner Heidi

  2. Martin Frøsig skriver:

    Virkelig god idé, du har fået med denne hjemmeside…det kunne vi også bruge på andre områder i verden!